Откакто пусна iPhone 12 моделите през октомври, Apрle разясни в отговор на теории на конспирацията, вихрещи се във виртуалните форуми, че тези апарати могат наистина да предизвикат електромагнитни смущения при медицински устройства като пейсмейкъри и дефибрилатори. Сега Apрle даде повече разяснения по въпроса, които казват как трябва да се съвместяват различните устройства.    

За да избегне всякакъв потенциален конфликт, Apple препоръчва всички iPhone и MagSafe аксесоари да бъдат на поне 15 см разстояние от медицинските устройства и на поне 30 см, когато се зареждат безжично. Apple припомня, че всички MagSafe аксесоари съдържат магнити, така че предупреждението е универсално. Освен това Apple припомня, че всички iPhone 12 модели съдържат повече магнити от предните поколения.

Миналия месец статия в медицинското списание Heart Rhythm Journal посочи, че iPhone 12 моделите могат да попречат на животоспасяваща терапия при сърдечноболни пациенти. При тестовете приближаването на телефон до дефибрилатор довежда до неговото временно блокиране.

Пациентите и медицинските лица трябва да бъдат бдителни и да са наясно със значителното влияние, което iPhone 12 и други умни носими устройства могат да имат върху апаратура и импланти за сърдечни заболявания. 

Снимка: shutterstock

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: