Говори се, че дисплеят на iPhone 13 Pro ще има някои значителни промени, като някои по-малки подобрения ще бъдат налични за останалите модели от серията iPhone 13. Според анализатори вероятно ще видим усъвършенствани 120 Hz LTPO дисплеи, направени от Samsung Display, за първите два модела iPhone 13, според доклад на The Elec. Докато 120 Hz и LTPO са били слухове и преди за iPhone 13, подробностите за останалата част от серията iPhone 13 и дори iPhone 14 са свежи.

LTPO (което означава нискотемпературен поликристален оксид) е вид транзистор, който представлява част от дисплея на смартфона. Предимството на този тип е, че позволява това, което Samsung Display нарича Adaptive Frequency, позволявайки на телефона да променя честотата на опресняване автоматично.

Докато високите честоти на опресняване означават по-плавно скролване при сърфиране в мрежата и по-гладко изживяване в съвместими филми и игри, това е енергоемка функция, водеща до драстично по-кратък живот на батерията. Разрешаването на телефона да адаптира честотата на опресняване в движение, като например повишаването ѝ по време на игра и намаляването ѝ, докато е на началния екран, може да поддържа разхода на батерията под контрол.

И четирите модела iPhone 13 се очаква да имат OLED дисплеи, какъвто е случаят с четирите устройства, съставляващи серията iPhone 12. Разликата е, че линията iPhone 13 ще използва „on-cell“ OLED панели, които са по-тънки и по-евтини за използване от Apple, тъй като имат вградени функции на сензорния екран, вместо да се добавят чрез отделен тъч слой в дисплея.

Очаква се едва през 2022 г. всички модели да получат LTPO дисплеи. Това ще бъде годината, в която ще се появи iPhone 14. Samsung Galaxy Note 20 Ultra вече използва тази технология и слуховете сочат, че Galaxy S21 Ultra също ще я използва, така че информацията, че Samsung Display ще предостави на Apple LTPO панели, не е изключително изненадваща.

Снимка: shutterstock

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

Тагове: