Смартфон подразделението на LG може и да има неясно бъдеще, но никой не се съмнява в неговите възможности за иновация и развойна дейност. Според тайванската медия DigiTimes, Apple е поръчала именно на LG Display да разработи сгъващ се панел за бъдещ iPhone модел.

Според източници от бранша подразделението на LG, което е отговорно за разработката и производството на панели за дисплеи, за момента работи върху прототип на такъв екран за Apple. Засега не е потвърдено дали бъдещите iPhone модели ще имат гъвкави OLED панели, направени от LG, или гигантът от Купертино ще се обърне към други производители, след като дизайнът бъде завършен.

По-рано тази седмица чухме слухове, че Apple планира да пусне гъвкав смартфон през 2021 г., който ще поддържа стилуса Apple Pencil. По този начин американците ще изостанат на цели четири години от Huawei, Samsung Motorola, които пуснаха своите първи гъвкави телефони още през 2019 г., но може би Apple иска да навлезе на пазара едва след като технологията е добре развита.   

Снимка: shutterstock

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

Тагове: