Samsung бе пионер при внедряването на извитите дисплеи със своя Galaxy Note Edge и тази тенденция продължи след това при модели като Galaxy S6 Еdge, S6 Еdge+ и най-новия S7 Еdgе. Идеята се оказа атрактивна и другите производители започнаха да я възприемат, доказателство за което е обявеният наскоро Xplay5 на Vivo.

Ако пък може да се вярва на поредните слухове, изглежда скоро ще видим поредица от нови модели с подобни извити дисплеи, тъй като Samsung вече е сключил сделки за доставката на такива екрани на няколко китайски производители, сред които и Xiaomi. Слухът твърди, че следващият модел, който ще привлече погледите с подобна характеристика, е Mi Note 2. Сегашният Mi Note вече е на пазара малко повече от година и е на път да бъде заменен, така че е логично наследникът му да има извит дисплей.

Другата компания, която се споменава, е Huawei и имайки предвид, че технологията все още е скъпа и се използва най-вече при модели от висок клас, тук вероятният кандидат за нея е бъдещ телефон от серията Mate и по-точно наследникът на Mate S. От друга страна новият Huawei P9 пък ще излезе след по-малко от месец и все още нямаме ясна информация за него, така че една по-смела спекулация би могла да се отнася и за него.

Виж още: Изтекли снимки разкриват спецификациите на Oppo R9 и R9 Plus

Тагове: