OnePlus не се притеснява да следи Apple в някои категории и това скоро може да включва проследяващите тракери. DroidMaze и Neowin научиха, че OnePlus е подала заявка за търговска марка OnePlusTag на 18 май, намеквайки за възможна разработка на конкурент на Apple AirTag устройствата.

Това е само търговска марка, така че няма индикации за това, как OnePlus би се конкурирала с функциите на AirTag, кога може да стартира или дали компанията изобщо прави продукт на първо място или не. Марката, известна преди всичко със своите телефони, има тенденция да запазва търговски марки за имена, които в крайна сметка използва, така че това може да не е просто спекулация.

OnePlus има история на производството на аксесоари, които не е задължително да съответстват на Apple по характеристики, но очевидно подбиват американската фирма по отношение на цената. OnePlus Watch е много по-достъпен например от Apple Watch SE, въпреки че наистина е по-скоро фитнес устройство с голям екран, отколкото интелигентен часовник. Въпреки че OnePlus уред, еквивалентен на AirTag, не включва непременно ултрашироколентовото проследяване на посоката или други екстри на модела на Apple, той може да струва значително по-малко, докато се интегрира изцяло с телефоните OnePlus.

За момента трябва да бъдете търпеливи. OnePlus има тенденция да пуска аксесоари в синхрон с нови телефони и не бихме разчитали на еквивалентна премиера на AirTag заедно с предстоящия Nord CE. Може да чакате месеци или още повече, за да проследите изгубена чанта или ключове, ако на първо място OnePlus тръгне напред с тази си идея.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

Тагове: