Само мисълта за предстоящата поява на топ телефона на годината е достатъчна, за да върне доверието на пазара и инвеститорите в Samsung. Поне ако се съди по прогнозите за финансовите резултати на компанията за първото тримесечие.

Южнокорейският производител очаква оперативните печалби да се увеличат с почти 50 процента спрямо същия период миналата година. Приходите също трябва да са повече, отколкото очакват анализаторите, пише CNET. Samsung очаква общите печалби да достигнат 8.8 милиарда долара, а приходите да са над 43.6 милиарда долара.

Всичко това се случва в края на един труден за компанията период. Миналата есен тя преждевременно спря продажбите на своя Galaxy Note 7, което ѝ струва 17 милиарда долара в пропуснати печалби. Освен това ситуацията се оказа благоприятна за основния конкурент Apple, който завърши миналата година като най-голям продавач на смартфони в света за пръв път от 2014 г. насам.

Актуализацията на финансовите очаквания идва дни след премиерата на новия флагман Galaxy S8, на който се разчита да върне лидерската позиция на Samsung. Въпреки това неговото влияние върху продажбите ще се види във второто тримесечие, тъй като апаратът излиза на пазара от 21 април.