Вчера ви информирахме за слуха, че китайската компания OnePlus всъщност е под-марка на компанията Oppo. Но днес от OnePlus излязоха с изявление, за да опровергаят тези твърдения: "Ние разбираме объркването, което много хора придобиха за OnePlus след разпространилите се слухове. Но както сме казвали и преди, OnePlus е отделна компания, която просто споделя общи инвеститори с Oppo. Един от тези инвеститори е Oppo Electronic. Но Oppo Electronic е инвестиционна компания т.е. тя не е Oppo Mobile. OnePlus също е в преговори и с други инвеститори."

До известна степен е разбираемо, че компаниите се опитват да се разграничат една от друга, но в същото време е малко странно, че компанията-майка, която вече притежава подразделение за мобилни телефони е инвестирала в конкурентна компания.

Във всеки случай, това едва ли ще се отрази на потребителите. Повечето клиенти се интересуват от добре изработен продукт и ако OnePlus е в състояние да достави това с One CyanogenMod смартфона си, тогава едва ли на някой ще му направи впечатление, кой, кого притежава.