На 23 октомври отбелязваме 20-ата годишнина от анонса на оригиналния iPod. Скромното събитие в бившата централа на Apple, на което самият Стийв Джобс представи първия iPod, днес е един от най-емблематичните моменти в историята на гиганта.   

На картинката по-горе може да видите и как изглеждаше сайтът на Apple на 23 октомври 2001 г., когато iPod бе обявен.

Разбира се, iPod се превърна в един от най-важните продукти за Apple заедно с оригиналния iMac и помогна на компанията да тръгне по пътя на успеха, след като бе на прага на банкрута в края на 90-те. Джобс описа първия iPod като „предлагащ 1000 песни във вашия джоб“, след което извади устройството от своя собствен джоб и го показа на публиката.

„С iPod изобретихме нова категория за дигиталния музикален плейър, която ви позволява да слушате навсякъде. След iPod слушането на музика никога няма да бъде същото“, продължи Джобс.

С течение на времето iPod се превърна в нишов продукт за Apple и iPod Classic бе спрян през 2014 г., докато iPod Nano и iPod Shuffle просъществуваха до 2017 г. Към момента iPod touch e единственият модел, наличен за продажба, но заема повече от скромно място на сайта на компанията.

Снимка: Apple

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: