Тази година оригиналният iPod става на 20 г., макар към момента единственият iPod, който Apple продава, да е седмото поколение тъч модел. С появата на Apple Music Lossless изглежда, че iPod с такъв фокус ще бъде отличен начин за отбелязване на годишнината. Важно е да се отбележи, че до момента няма никакви слухове относно нова версия на iPod и особено такава, която се връща към класическия дизайн. Това обаче не спира дизайнера Паркър Ортолани да създаде концептуална идея за iPod Мах, който да се комбинира със слушалките AirPods Max.

Когато компанията анонсира Apple Music Lossless, не се очакваше нито един AirPods продукт да може да стриймва в това качество поради една проста причина: всички AirPods използват Bluetooth, а тази технология поддържа максимум 320 kbps mp3 формат. 

Концепцията за iPod май изглежда като автентичен продукт на Apple с всички характеристики, които бихте очаквали: 3-инчов Retina дисплей с 1000 нита яркост за използване на открито, 64-битов S6 чип, какъвто има в новия Apple Watch; 512 GB сторидж, което е достатъчно за 50 000 lossless песни или 100 000 песни във високо качество.    

Потребителите могат да се възползват от класическото iPod колелце с кликване за онова неподправено носталгично чувство, а интеграцията на Apple Music с продукта позволява да имате всичко от радио до текстове в реално време. Искате да добавите песен или да създадете плейлиста? Просто помолете Siri.

Слушалките AirPods Max 2 биха стрували същите 549 долара, но вече със стандартен 3.5 мм аудио жак, докато ретро-футуристичният iPod Мах би се продал за 649 долара.

Снимка: 9to5mac

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5