Ако случайно сте от онези хора, които пазите някъде из шкафовете стар iPod, сигурно сте се чудили дали той може да бъде съживен и използван с новите музикални стрийминг услуги. За съжаление отговорът е, че това е невъзможно, и причината е, че дори при последните модели няма вграденa Wi-Fi свързаност. Оказва се обаче, че щом има идея, има и начин. Има уловка - всички приложими хакове са били несъвместими със задачата, ето защо старият iPod се е разделил с почти целия си хардуер, но за сметка на това размерите му са позволили вътре да бъдат внедрени Raspberry Pi Zero W, цветен LCD дисплей и акумулаторна батерия с капацитет 1000 mAh.

Разбира се, системата е била допълнена от потребителски интерфейс на iPod, създаден от нулата благодарение на Python. Отличителното при тази модификация е фактът, че е направена толкова добре, че мнозина биха се заблудили, че спотифайската зелено-черна цветова тема е излязла директно от Apple Store. 
Разбира се, не всички сме способни на такива чудеса и ако носталгията надделява - имаме добра новина - iPod продължава да се произвежда, но съвременният му вариант по-скоро напомня iPhone в “младите години”. 

Снимки: Guy Dupont

Виж още: След пет години мъка Apple отново е най-скъпата марка в света

Тагове: