Феликс Шелберг, по известен с прякора си PewDiePie, пусна видео в YouTube, в което каза, че планира да изтриете канала си. Най-популярната личност в мрежата за видео споделяне обяви миналата седмица, че ще изтрие канала си, след като профилът му бъде последван от 50 милиона души. И това се случи! За първи път в историята на YouTube някой достига това число!

 

 

Но тук имаше уловка, защото PewDiePie не обяви кой канал ще изтрие. Той просто каза, че ще изтрие канала си и... удържа на обещанието си. Във видеото по-долу можете да видите как той изтрива своя алтернативен канал на име Jack Scepticeye2. Всъщност това беше един много добър рекламен трик.

Все пак във видеото не става дума само за това. Феликс говори за скорошен проблем, който срещат много YouTube абонати, а именно, че те са били автоматично отписани от канали, които следват. Също така той изразява недоволството си от политиката на YouTube, която се променя, без да се уведомяват собствениците на канали. Едно друго оплакване на PewDiePie е, че YouTube показва клипове приоритетно на абонирали се за канала хора, т.е. тези, които не са натиснали бутона „Абонирам се“ са с по-ограничена видимост, което пък пречи за набирането на нови потребители.

Вижте и самото видео:

 

 

Прочетете и това: Spotify иска да пусне премиум функция в безплатната версия на приложението 

Тагове: