Японски блог твърди, че iPhone SE 3 няма да донесе промяна в дизайна и вместо това ще изглежда като сегашния iPhone SE. Това означава, че той ще запази характерните за него 4.7-инчов LCD дисплей и Touch ID в Home бутона. Новото твърдение е в противоречие на по-ранни слухове, които спекулираха, че iPhone SE 3 ще получи по-сериозен редизайн.

Все пак промени ще има, но те ще са под капака. Слухът твърди, че новият iPhone SE 3 ще използва актуалния чипсет на Apple А15 и ще поддържа 5G връзка. Японският източник очаква производството на телефона да започне през декември и iPhone SE 3 да бъде в ръцете на потребителите следващата пролет. През лятото анализаторът Минг-Чи Куо направи подобна прогноза за апарат със същия външен дизайн. След това за кратко се заговори, че следващият iPhone SE 3 ще има по-голям 5.5-инчов дисплей и Тouch ID бутон на страничната рамка. Някои дори лансираха идеята за iPhone SE Plus. Тези слухове обаче постепенно се омешаха с дискусиите за бъдещето на iPhone mini в серията iPhone 14.

Пролетна премиера на новия iPhone SE 3 изглежда логична, тъй като оригиналът дебютира през март 2016 г., а второто поколение – през април 2020 г.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 14 ще запази грозния прорез, твърди нов слух

 

Тагове: