През по-голямата част от съществуването на Android неговата ахилесова пета е дългосрочната поддръжка с ъпдейти и нови версии. Стандартът за индустрията е две години на нови ревизии и три години на пачове по сигурността. В последно време тази тенденция върви нагоре, а с появата на Pixel 6 и Pixel 6 Pro Google може да постави своеобразен рекорд, що се отнася до дългосрочната поддръжка.

В интернет изтече информация, че двойката Pixel 6 и Pixel 6 Pro е предвидено да получи цели четири нови версии на Android и пет години пачове по сигурността. Това е значително подобрение спрямо сегашните Pixel модели, които имат гарантирани три нови ревизии и три години на кръпки по сигурността.

Ако това се окаже вярно, Google ще изпревари някои свои конкуренти, които предлагат вече до четири години пачове по сигурността.

Една от основните причини за по-дългосрочната поддръжка е, че Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще използват новия чипсет Tensor на Google, което означава, че гигантът не само се "грижи" за  Android, но и създава хардуера в своите телефони, което ще позволи контрол, подобен на този, който упражнява Apple.

Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще бъдат обявени на 19 октомври и тогава ще научим всичко за планираната дългосрочна поддръжка.

Снимка: Google

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове: