Google Pixel 6 Pro тихичко се вмъкна в класацията Топ 10 на най-добрите за мобилна фотография смартфони на DxOMark. Това показва, че гигантът не е работил само върху новия чип Tensor, но е отделил усилие и за камерата на новите Google Pixel 6 модели.

 

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

 

DxOMark е частна френския инженерна компания, която специализира в оценка на камера, звук, дисплей и живот на батерията на всякакви потребителска електроника. Предоставените от тях резултатите се считат за безпристрастни и научнообосновани, така че появата на Google Pixel 6 Pro в Топ 10 се счита за голямо постижение.

Както обикновено, експертите подлагат телефона на сериозни тестове, за да оценят качеството на неговите снимки при добра и слаба светлина, както и на видеозаписа. Точната разбивка по категории е 143 точки за снимки, 115 за видео и 102 за селфи камерата на Google Pixel 6 Pro. Увеличението на камерата получава 71 точки. Всичко това е достатъчно, за да получи Google Pixel 6 Pro седмото място в класацията на DxOMark. Това със сигурност е победа за Google, но Pixel 6 Pro все още изостава доста зад iPhone 13 Pro и 13 Pro Max.

Google Pixel 6 Pro получава похвала за автентичното изобразяване на цветовете както в снимки, така и във видео; отличните детайли, постигнати от телeфото лещата; добрата виедостабилизация и широкия динамичен цветови спектър.

Снимка: Google

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?