Нов ден, нов проблем за собствениците на Google Pixel 6. В reddit се появиха много постове с оплакване, че скенерът за пръстови отпечатъци на телефона е спрял да работи, след като батерията на устройството е била изчерпана напълно. Рестартирането на устройството не оправя проблема, а опцията за регистриране на нов отпечатък изобщо отсъства от менюто с настройки. В някои случаи процесът все пак стартира, но блокира по средата с грешка.

 

Добрата новина е, че това не изглежда да е хардуерен проблем, тъй като връщането на фабричните настройки на Google Pixel 6 оправя проблема. Все пак това означава, че трябва да преминете през цялата настройка на телефона отново и да се погрижите за съхраняваната на него информация, но поне за момента това изглежда единственият начин да накарате скенера за отпечатъци да работи. Някои потребители обвиняват ноемврийския пач по сигурността за този проблем, макар че не е сигурно дали той е виновникът. Каквато и да е причината, не допускайте батерията на вашия Google Pixel 6 да падне до 0 процента, преди компанията да е разрешила проблема. Не е казано, че всеки Google Pixel 6 ще бъде засегнат, но предпазливостта не е излишна.

Двойката Google Pixel 6 е първата от серията с вграден в дисплея скенер за отпечатъци, но очевидно нещо не е било изпипано.

 

Снимка: Google

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии