Вече е ноември, но се оказва, че слуховете за нови устройства нямат край. Съвсем наскоро стана ясно, че се очаква първият сгъваем Google Pixel да се появи още през следващата година, но тази му форма ще го ограничи и той няма да може да разчита на модерните камери, с които сега се гордеят Google Pixel 6 и 6 Pro. А именно в тази сфера беше отчетен най-големият технологичен скок на Google: остарелият хардуер беше подменен, като към него бяха добавени наистина впечатляващи подобрения в софтуера и машинното обучение. Разбира се, това доведе до т.нар. визьор - т.е. изпъкнал модул с камери. Но ако това не прави толкова голямо впечатление при стандартните смартфони, при сгъваемите им колеги всеки сантиметър е от значение. 

Кодовото име на новото устройство е Pipit и се очаква то да разчита на сензори от Pixel 5. Интересното е, че дори името на проекта е сменено, защото в по-стари доклади устройство със сходни настройки се е разработвало под по-потайното Passport.    
Но това, което към този момент се очаква, е сгъваемият Pixel вероятно да бъде оборудван с четири сензора за камера: 12.2-мегапикселова IMX363 основна камера; 12-мегапикселова ултраширока камера IMX386, която по всяка вероятност ще се използва само в определена позиция на телефона; две 8-мегапикселови IMX355 предни камери - една за външния дисплей и една за вътрешния. За проследяване ще бъде интересно и как те ще бъдат обвързани и с предстоящите ъпдейти на Android.  

Снимки: WaqarKhan

Виж още: Изглежда, че официалната скорост на зареждане на Google Pixel 6 не може да бъде достигната