Както повелява традицията, Google пусна своя списък с най-популярните търсения за годината. В рамките на 2018 г. за съжаление доминиращата тема беше преждевременната и неочаквана смърт на редица знаменитости. В топ 10 на търсенето са DJ и музикант Avicii, рапърът Мак Милър, легендарният създател на комикси Стан Лий, шеф Антъни Бурдейн, рапърът XXXTentacion, физикът Стивън Хокинг и модната дизайнерка Кейт Спейд – все хора, които ни напуснаха през годината.

Начинът, по който Google изчислява най-популярните тенденции в търсенето, не е обемът на общите търсения, а по-скоро увеличеният интерес по конкретна тема през 2018 г. спрямо предходната година. В резултат на това повечето от най-търсените резултати са големи истории и събития, които се появиха от нищото или се случват веднъж на няколко години. Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. беше най-популярното търсене в световен мащаб, доказвайки, че не е задължително нещо да се случва само в САЩ, за да генерира интерес. Други събития - ураганите „Флорънс“ и „Майкъл“, утвърждаването на Брет Кавану за върховен съдия, кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл също присъстват в топ 10 на най-популярните събития за последните (почти) 365 дни.

Един сигурен начин в края на годината да се озовете в списък с най-много търсения, е да бъдете противоречива личност и да създавате около себе си напрежение. Съдията Кавано и порноактрисата Сторми Даниълс бяха сред най-търсените хора като цяло, което потвърждава тенденцията, че за да си популярен, трябва да се случва нещо изключително в живота ти, независимо дали е добро или лошо.

Instaqueen, или кои са най-търсените думи в Google за 2018

Тагове: