Google ни изненадаха с нещо съвсем ново и интересно и то се нарича Inbox. Inbox е инструмент, създаден от същите хора, които са създали и Gmail, но това не е Gmail: това е един напълно различен вид пощенска кутия, предназначена да се съсредоточи върху това, което наистина има значение.

Имейлът стартира като лесен начин за изпращане на цифрови бележки из офиса, но днес, 30 години по-късно, с приложения от телефона в джоба ни, можем да използваме имейла, за да се свържем с почти всеки друг по света. С тази еволюция се изправихме пред нови предизвикателства: ние получаваме повече имейл от всякога и важната информация остава погребана сред хиляди съобщения, а най-важните неща могат да бъдат пропуснати особено когато работим от телефоните си.

Така за много от нас електронната поща се е превърнала в нещо архаично и скучно, което отвлича вниманието ни от това, което наистина трябва да направим.

Inbox идва, за да поправи това. От Google казват, че са работили по новата си имейл услуга в продължение на години. Ето и някои от интересните неща за Inbox:

 

Поредици: бъдете организирани автоматично


с

 

Inbox разширява категориите, които Google въведе в Gmail през миналата година, улеснявайки ни със справянето с различни видове имейли наведнъж. Например всички наши разписки или банкови извлечения се групират заедно, така че да можем бързо да ги прегледаме и след това да продължим напред. Inbox дори се адаптира към начина, по който работим, позволявайки ни да избираме кои имейли бихме искали да видим групирани заедно.

 

Акценти: важната информация с един поглед


Inbox извежда на преден план ключовата информация от важни съобщения като информация за събития, снимки и документи, изпратени по имейл до нас от приятелите и семейството ни. Акценти и Поредици работят заедно, за да ни дадат само информацията, която ни трябва.

 

Напомняния и асистенции:

 

с


Inbox ни улеснява, за да се съсредоточим върху приоритетите си, и ни позволява да добавяме свои собствени напомняния. Без значение какво трябва да се запомни, нашата пощенска кутия се превръща в централизирано място за работа и осъществяване на контакти.

Inbox дори ни предоставя удобни парчета от информация, която може да свърши полезна работа. Например, ако създадем „Напомняне“ - „Да се обадя в магазина“, Inbox ще ни предостави телефонния номер на магазина и ще ни каже, ако е отворен. Ако направим резервация за ресторант онлайн, Inbox ще добави картата в нашия имейл за потвърждение. Резервирайки полет онлайн, Inbox ще ни дава връзка за настаняване.

 

Как да използвам Inbox?


За да започнем да използваме Inbox, ние трябва да изпратим заявка за покана, тъй като услугата все още не е пусната за свободно ползване. За начало просто трябва да посетим сайта на Inbox и да натиснем бутона „Заявка за покана“ от горния десен ъгъл, а след това ще получим подробна информация какво да направим. Всъщност изисква се да напишем имейл на адрес inbox@google.com, за да получим покана (веднага след като станат достъпни).

 

Inbox няма да замени Gmail, но това е нещо ново и е един добър начин да организираме ежедневието си по-добре.

 

Вижте и официалното промо видео:

 

 

Прочети още: Google вече поддържа автентикация с физически USB ключ 

Тагове: