Повечето от служителите на Tesla считат, че техният шеф Илон Мъск вреди на компанията с безразборните си публикации в Twitter. Това показва проучване на компанията Blind – анонимна професионална мрежа с над 3.5 милиона реални потребители. За регистрацията си те трябва да дадат служебния си мейл, но постовете им са анонимни.

След поредицата изцепки на Мъск в Twitter относно коронавирус пандемията и цената на акциите на Tesla, Blind решила да запита служителите на компанията сред своите потребители за тяхното мнение относно коментарите на Мъск. Над 50 служители на Tesla отговорили на два въпроса: „Как смятате, че активността на Мъск в Тwitter засяга вашата компания“ и „Според вас Илон Мъск е…“ Като възможностите отговори тук са „гений“, „интернет трол“ и „недоразбран“.

Според 53.7 процента от респондентите Мъск вреди на компанията с постовете си, а според 10.9 процента е интернет трол. Цели 43.5 процента от служителите смятат, че Мъск е комбинация от трите предложени отговора.

„Служителите на Tesla често получават бонуси, свързани с представянето на акциите на компанията. Затова, когато туитовете на Мъск изглеждат смешни на мнозина, шегата е доста по-малко забавна, ако компенсацията за вашия тежък труд бързо бъде намалена“, обобщава резултатите Blind.

Виж още: Web камерата на Бил Гейтс е нечовешка (СНИМКИ)

 

Тагове: