Илон Мъск се класира за премия на Tesla от 700 милиона долара въпреки усилията му да запази курса на акциите по-нисък.

Докато Мъск не приема заплата от Tesla, акционерите му предоставиха много щедър и амбициозен план за компенсация на акциите през 2018 г.

Планът е свързан със значително увеличение на приходите и увеличение на оценката на компанията.

След постигането на тези основни етапи всяко увеличение от 50 милиарда долара на пазарната капитализация на Tesla би довело до това, че Мъск ще получи 1.69 милиона акции на определена цена.

Ето подробности за плана:

След края на търговията с акциите на Tesla с вчерашна дата на 761.19 долара стойността на Tesla на фондовата борса вече е достигнала средна стойност за шест месеца 100.2 милиарда долара, което прави първия транш от плана за компенсации допустим за получаване, твърди Reuters.

При определена цена от 350.02 долара на всяка акция Мъск ще вземе почти 700 милиона долара от първия транш благодарение на високата цена на акциите на Tesla.

Мъск твърди, че цената на акциите на Tesla е била "твърде висока" в поредица от туитове - заличавайки милиарди долари от оценката на Tesla. Акциите се срутиха с 10 процента след неговия коментар, но това не попречи на инвеститорите да му платят.

Виж още: Колите на Tesla с най-много пробег по пътищата на Острова

 

Тагове: