Бил Гейтс използва web камера, която спокойно може да си съперничи като качество на изображението с тези, които използва медийният гигант CNN.

Виж още: Докъде стигна науката със SARS-CoV-2?

До това заключение първоначално стигнаха редица потребители в Twitter, направили преки сравнения при интервюта с легендата на Microsoft и популярни медии, които работят с професионален хардуер за снимане.

Някои от тях дори започнаха разследване какво точно използва милиардерът, за да предостави толкова високо качество на изображение от дома си.

Очаквано, оказа се, че и web камерата на Бил Гейтс е като за милиардери. И по-конкретно говорим за модел на Sony, чиято цена в България е скромните 13 500 лева (цената в САЩ е 4299 долара). Моделът е SRG-360SHE и въпреки че възпроизвежда максимална резолюция от само 1080p, при разговорите в Skype Бил Гейтс изглежда по-добре от водещите в CNN.

Бърз преглед в официалната страница на японския продукт подсказва безкраен списък от възможности, които можете да разгледате тук.

Разбира се, в крайна сметка едва ли някой трябва да е изненадан, че човек от калибъра на Гейтс използва хардуерни решения, които не са за простосмъртни.

Сметнахме да ви споделим обаче този факт, защото е и любопитен.