Вече видяхме Samsung Galaxy S5, който се оказа малко разочароващ, по-отношение на WOW ефекта (може би имахме много големи очаквания), но той в никакъв случай не е лош телефон. Съпоставяйки го с топ моделите на конкуренцията, S5 определено има с какво да се похвали. Но идният вторник предстои да видим официалния анонс и на друг топ модел, HTC One 2/M8/All New One. Това ще бъде един много важен ден, защото с представянето на новия си флагман HTC ще се изправи в пряка конкуренция със Samsung и техния S5, в борба за любовта на потребителите.

И двете компании не избягаха от утвърдените си дизайн линии от 2013, но HTC изглежда, че ще покаже нещо, което не сме виждали досега в смартфон, а именно двойната камера. Също така предимство за HTC ще бъде и факта, че модела ще бъде наличен за продажба веднага след официалното представяне в Лондон и Ню Йорк. С тази стъпка HTC ще изпревари Samsung, които представиха S5 миналия месец на MWC 2014 и обещаха, че той ще бъде в продажба в началото на април.

Не е много точно да сравняваме спецификациите на двата смартфона, тъй като този на HTC не е официално обявен, но базирайки се на изтичанията, за които сме писали многократно можем да се опитаме да обрисуваме една обща картина:

  • Samsung Galaxy S5 и новия HTC One ще разполагат със Snapdragon 801 процесори, работещи, съответно на 2.5GHz (Galaxy S5) и 2.3GHz (HTC).
  • И двата ще се възползват от графичен чип Adreno 330.
  • Galaxy S5 има 2GB оперативна памет и се предлага с 16 или 32GB вградена + възможност за разширяване с microSD. HTC One 2 има същите характеристики т.е. тук са абсолютно наравно.
  • Екрана на S5 е 5.1-инчов Super AMOLED с разделителна способност от 1080 х 1920 пиксела и 432ppi (пикселна гъстота). HTC One 2 ще е с 5-инчов Super LCD3 екран, същата Full HD резолюция и 441ppi.
  • Защитното стъкло на Galaxy S5 е Corning Gorilla Glass 3, а слухове твърдят, че One 2 ще е екипиран с екран от сапфирен кристал.
  • Galaxy S5 идва отново с капацитивни бутони, докато при HTC One 2 те със сигурност ще са екранни.

Ясно е, че и двата телефона са много близки, но ще трябва да изчакаме до вторник, за да видим окончателно кой има лек превес.