В началото на 2015 г. започва работата по втори сериал The Walking Dead („Живите мъртви“), като подзаглавието на новата поредица ще е Cobalt. Наскоро стана ясно, че действието ще се развива основно в Лос Анджелис, а актьорите с водещи роли ще са Клиф Къртис и Франк Дилейн.

Какво се знае за Cobalt:

Продуцент ще бъде Робърт Къркман, който е и създател на комиксите „Живите мъртви“. За режисьор на пилотния епизод е цанен Адам Дейвидсън („Анатомията на Грей“, „Декстър“). Ролята на Клиф Къртис ще е на 40+ годишен учител, принуден да се преквалифицира в лидер на група от оцелели при зомби апокалипсис. Франк Дилейн ще играе проблемния тийнейджър Ник Томпкинс, който е с наркозависимост и без особени амбиции. Пълна негова противоположност ще е сестра му Ашли (в ролята Алисия Дебнам), която ще е опортюнистката в новата група.

Какво не се знае за сериала:


Според някои слухове новият сериал хронологически ще се развива успоредно с вече утвърдения „Живите мъртви“, който е в петия си сезон. В други клюки обаче се настоява, че Cobalt ще е предистория и ще ни занимава с първите часове след избухването на зомби епидемията и опитите да бъде предотвратено нейното разпространение. Противоречиви са и сведенията за мястото, на което ще снимат епизодите - едни смятат, че това ще е истинският Лос Анджелис, докато други вярват, че  продукцията ще се прави във Ванкувър, Канада.

Тагове: