Ако се интересувате от криптовалути, нова промяна в начина на ползване на приложения за iPhone ограничава значително възможностите ви. Новите насоки за iOS на Apple, специално изброени в раздел 3.15, наречени криптовалути, забраняват приложенията за копане на биткойн и други виртуални валути, освен ако не се извършват извън устройството (чрез облака).

Приложенията също не могат да предложат криптовалути като възнаграждение за изпълнението на определени задачи, като изтегляне на определени приложения или публикуване на съобщения в социалните медии. Всички специфични материали като инвестиции или ценни книжа, трябва да се предлагат от установена финансова организация, като банка, фирма за ценни книжа или обмен. И, разбира се, всички тези неща трябва да бъдат законно предложени.

Извличането на криптовалути изисква специален, мощен хардуер, който може да разреши сложни математически формули, които потвърждават транзакция с криптираща валута в блок-веригата. Раздел 2.4 от насоките за iOS изисква приложенията от разработчици на трети страни да "използват ефективно батерията", а не да водят до "бързо хабене на батерията, генериране на прекомерна топлина или ненужно натоварване на ресурсите на устройството". Секцията също така забранява на приложенията и на всички реклами от трети страни да изпълняват "несвързани процеси на заден фон, като копане на криптовалути".

Очевидно е, че Apple позволява на iPhone да инсталира приложения, които действат като виртуален портфейл, въпреки че разработчиците на тези приложения трябва да бъдат записани като организация. Имайте предвид, че дори предстоящите смартфони, които поддържат блокчейн, като необявения HTC Exodus и Sirin Finney, няма да имат властта да се справят с добива на криптовалути. Тези телефони ще съдържат портфейл за съхранение, който пази криптовалути извън мрежата, за да намали вероятността някой да влезе в портфейла. И двата телефона ще предоставят най-новите котировки и Exodus вероятно позволява търговия с виртуална валута между собствениците на устройството.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB RAM счупи Android рекорда за бързина

204 | 16.02.2019
Още от Tech

Ефектната селфи камера на Oppo F11 Pro експериментира с дизайна

6 | Преди 21 ч.