През 2013 излезе една от големите изненади във фантастичния жанр през последните години - „Огненият пръстен“ (Pacific Rim). Въпреки че сюжетът се завъртя около огромни роботи, които влизат в смъртоносни схватки със също толкова големи извънземни, режисьорът Гилермо дел Торо успя да сътвори чудесна атмосфера и приятни герои. Преди година излезе новина, че студиото Legendary Pictures е съгласно да направи продължение на „Огненият пръстен“, което да атакува кината през април 2017 година. Всичко изгледаше повече от сигурно, а дори започнаха да излизат и детайли около сюжетната линия, която Дел Торо иска да развие.

Да, всичко изглеждаше сигурно, но днес това се променя. Според информация на Hollywood Reporter проектът е отложен за неопределено време и е възможно никога да не бъде реализиран. „Проектът, който трябваше да излезе през август 2017 година, е отложен за неопределен период от време и ако въобще бъде направен, ще бъде насрочен за по-късен момент“.

Парите са най-вероятно една от причините за решението на студиото. Първият филм бележи приходи от 411 млн. долара в световен мащаб, но по-малко от четвърт от тях са от прожекциите в САЩ. Със сигурност приходите са достойни за летен хит, но ако имаме предвид бюджета от почти 200 млн. долара, „Огненият пръстен“ всъщност е бил относително рисков проект. Отличното представяне в Китай е най-вероятната причината от Legendary Pictures първоначално да обмислят продължение, но според Hollywood Reporter в момента компанията е прекалено заета с всички детайли около стара сделка с Universal. Интересното около нея е, че от Legendary Pictures ще изместят проекта Kong: Skull Island („Конг: Островът на черепа“) от Universal Pictures към Warner Bros. Pictures. Последните държат правата за едно популярно чудовище от големия екран, което може да влезе в сблъсък с Кинг Конг – Годзила. Според Deadline филмът за Конг трябва да излезе през март 2017 година, а продължението на Годзила на Гарет Едуардс е насрочено за средата на 2018 година. След преминаването към Warner Bros. можем да очакваме и трети филм, който ще изправи двете чудовища едно срещу друго. Явно в този наситен за огромни сблъсъци календар няма място за Ягери и Кайджу.

Сериалът на 2015: защо всички говорят за Mr. Robot

Още от Tech