Според вас кои са най-често използваните смартфон приложения? Разбира се, това са приложенията за обмяна на кратки текстови съобщения – WhastApp, Viber, Facebook Messenger, Line, WeChat... и много други. Сега благодарение на доклад от SimilarWeb, които анализират Android данни от 187 страни, можем да видим кои приложения за текстови съобщения са най-предпочитани от потребителите. Според този доклад WhatsApp води безапелационно пред останалите.

От всички 187 изследвани държави 109 (или 55.6%) предпочитат WhatsApp пред всяка друга система за съобщения. Facebook Messenger е фаворит на потребителите в 49 страни. На трето място е Viber. Останалите приложения за съобщения като Line, WeChat, Telegram, KakaoTalk, Imo, Zalo, BBM и ChatOn са с почти идентични резултати.

Имайте предвид, че процентите, посочени по-горе в кръговата диаграма, не сравняват общите активни потребители. Не това са проучвали от SimilarWeb. Този доклад по-скоро сравнява приложенията от гледна точка на това, какво предпочитат потребителите в тези страни.

А вие кое приложение за съобщения предпочитате и използвате най-много в ежедневието си?

 

Източник: Android Authority

 

Прочетете и това: Slack се хвали с 3 милиона дневни активни потребители и 930 000 платени абонамента 

Тагове: