Миналия месец студентът по роботика от Швейцария Кен Пилонел демонстрира първия в света iPhone X с напълно функционален USB-C порт. Сега същият телефон се продава в ebay и може да притежавате част от историята на технологиите – стига да може да си го позволите, защото наддаването вече достига 4000 долара.

Въпросният телефон е 64 GB iPhone X в черно и идва без допълнителни аксесоари. Обявата посочва още, че апаратът не трябва да се използва като основен телефон за ежедневието, нито пък да се рестартира до фабрични настройки. Припомняме, че Пилонел успя да разглоби Lightning конектора на Apple и създаде гъвкава платка, която се помещава в неговия iPhone X между батерията и технологията за отключване.

Целият проект и модификациите са с отворен код и ако, вместо да си купувате iPhone с USB C порт, решите да създадете сами такъв, всички инструкции и файлове са в GitHub. Накрая, но не по важност младият ентусиаст обяви, че ще продължи да експериментира с USB C връзка при iPhone модели и дори намекна, че иска да добави такава към чифт AirPods слушалки, което ще бъде наистина интересен проект.

Снимка: Ken Pillonel/eBay

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България