Морган Фрийман и Джони Деп са великани в киното, защото не веднъж са се доказали във филми с доста по-дълбок смисъл от това да бъдат просто измислица. Ако до сега не сте разбрали, двамата ще вземат участие в дебютния филм на режисьора Уоли Фистър - „Transcendence“.

Реших да ви споделя първите два кратки откъса от филма, защото мисля, че темата е крайно интересна и си заслужава да се коментира. Ето и малко повече информация за сюжета:


Д-р Уил Кастър (Джони Деп) е водещ учен в сферата на изкуствения интелект и работи върху създаването на разумна машина, която да комбинира цялото познание за света с пълния диапазон на човешките емоции. Неговите изключително противоречиви експерименти са го направили известен, но също така са го направили главна цел на анти-технологични екстремисти, които няма да се спрат пред нищо, за да го отстранят.

В опит да унищожат Уил, те неволно стават катализатор на неговия успех – да бъде част от собствената си трансцеденталност. За неговата съпруга Евелин (Ребека Хол) и най-добрия му приятел Макс Уотърс (Пол Бетани), и двамата колеги в областта, въпросът е не дали могат, а дали трябва. Най-големите им страхове се сбъдват, когато гладът на Уил за познание еволюира в стремеж за власт с неизвестна цел и става ужасяващо ясно, че няма как да го спрат.


Премиерата е на 18 април 2014 година!

 


 

 

Вижте и трейлъра на най-новия филм на Том Круз - "Edge of Tomorrow"!