Rakuten Viber, едно от водещите приложения за разговори в света, обяви днес придобиването на Chatter Commerce - стартъп, който създаде първия код за онлайн търговия ShopChat. Сделката идва след четиримесечен тест период на Viber Instant Shopping в САЩ. Тридесет процента от потребителите на Viber в щатите са използвали тази функционалност след пускането ѝ през март 2017 г. Японската компания Rakuten Inc., глобален лидер в електронната търговия, от чието семейство е Rakuten Viber, вече инвестира веднъж в Chatter Commerce по време на първия им кръг на финансиране.

Rakuten Viber прави решителна стъпка в посока разработване на функционалност за онлайн пазаруване, предоставяйки на потребителите възможност да го правят директно в приложението, базирайки се на схващането, че пазаруването е социална дейност. Instant Shopping създава ново изживяване за потребителите на Viber, като им позволява да пазаруват заедно с любимите си хора, без да се налага да посещават магазина – от търсене, споделяне и обсъждане на покупката до директна комуникация с любимия им бранд.

Екипът на Chatter Commerce, който се състои от седем инженери, базирани в Сан Франциско, ще стане част от екипа на Rakuten Viber. Зефрин Ласкер, изпълнителен директор и съосновател на Chattere Commerce, ще встъпи в длъжност глобален директор електронна търговия в Rakuten Viber. В тази роля Ласкер ще управлява стратегията на компанията за електронна търговия, фокусирайки се върху разширяване към нови пазари, както и към откриване на повече технологии, които допълнително да обогатят потребителското изживяване във Viber.

Тагове: