Японската компания Canon експериментира с фотосензори с висока резолюция още от 2010 г., но сега ни показва как изглежда видео с изключително висока резолюция.

Използвайки своя 120MXS CMOS сензор, Canon демонстрира колко много детайли се улавят и възпроизвеждат, дори когато използвате дигитално увеличение на голяма дълбочина във видеото. Да накараш 13К видео да върви с 10 кадъра в секунда не е лесно и Canon е използвала цели 28 дигитални канала, в резултат на което клипът улавя около 60 пъти повече детайли отколкото един 1080р сензор.

Но второ видео направено от Canon по време на спортна среща, показва потенциалните скрити страни на технологията. 120МР чип може да увеличи кадъра, така че да покаже ясно лицата на трибуните, дори когато е на голямо разстояние от тях. Комбинирайки го с технология за лицево разпознаване, един мощен компютър може да наблюдава целия стадион, пълен с хора.

Canon вече обеща, че ще предложи тази технология на широк кръг партньори и клиенти, което означава, че скоро ще започнем да виждаме ползите и недостатъците от широкото ѝ приложение.

Тагове: