Един от аспектите, за който потребителите се вълнуват най-много, е животът на батерията на техния телефон. Цялата серия Samsung Galaxy S21 имаше доста солиден живот на батерията, но това може да не се отнася за новите Samsung Galaxy S22 модели.

Според нов слух стандартният Samsung Galaxy S22 може да има доста редуциран капацитет на батерията в сравнение с неговия предшественик. Докато по-малкият флагман на Samsung за 2021 г. имаше 4000 mAh батерия, очаква се батерията на Galaxy S22 да бъде само 3590 mAh.

Макар че това не е толкова малко, колкото батерията на Samsung Galaxy Z Flip 3, която е 3300 mAh, промяната изглежда достатъчно, че да доведе до намаляване на общата продължителност на живота на апарата. Предполага се, че Samsung ще използва в Galaxy S22 новата Eco OLED технология на дисплея, която видяхме най-напред в Samsung Galaxy Z Fold 3 и която използва до 25 процента по-малко батерия в сравнение с традиционните AMOLED дисплеи на компанията. Разбира се, дали това ще бъде достатъчно, за да не пострада животът на батерията в ежедневието, ще остане мистерия до появата на Samsung Galaxy S22 догодина.

Междувременно Samsung Galaxy S22+ и Samsung Galaxy S22 Ultra няма да претърпят такива промени. Въпреки че батерията на Samsung Galaxy S22+ вероятно ще бъде намалена от 4800 mAh на 4500 mAh, това все още е доста голям капацитет. Що се отнася до Samsung Galaxy S22 Ultra, неговата 5000 mAh ще остане непроменена.

Снимка: OnePlus

Bиж още: Този трик трябва да направи Galaxy Fold 2 по-достъпен за джоба ни

 

Тагове: