Борбата за все повече мегапиксели във вашия смартфон се засилва и производителите се надпреварват с рекламни анонси. След Xiaomi и Motorola, сега идва ред на Samsung да хвърли ръкавицата.

Южнокорейският гигант представи два 200MP сензора за камера за смартфони през последните 10 месеца. Според известния с вътрешната си информация профил Ice Universe предстои да видим трети и той ще бъде внедрен във флагмана Galaxy S23 Ultra през следващата година.

Името на сензора ще бъде ISOCELL HP2 въпреки факта, че вече има HP3 версия.

ISOCELL HP1 беше първият 200MP сензор и очакваме да го видим дебют в смартфон на Motorola този месец. ISOCELL HP3 го последва с по-малък отпечатък, само 1/1,4”, и по-бързо автоматично фокусиране благодарение на нов дизайн на всеки пиксел - има възможности за AF и всеки четворен клъстер разпознава разликите във вертикална и хоризонтална посока.

Това не е първият път, когато чуваме, че Galaxy S23 Ultra ще бъде пионер с нов 200MP сензор. Друг доклад предполага, че докато основната камера се подновява, перископният модул с 10 MP 10x остава същият. При всички положения новината е интересна за почитателите на флагманската серия и феновете на мобилната фотография, които ще имат още по-голям избор за най-доброто на пазара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият режим на Samsung ще ви предпази от любопитните техници