Предстоящият Galaxy Z Fold 4 на Samsung може да има 3x телефото камера според доклад от сайта Galaxy Hub. Очаква се това да бъде същият 10-мегапикселов сензор, използван при серията S22. В настоящия Galaxy Z Fold 3 Samsung използва 12-мегапикселов телеобектив с 2x оптично увеличение. Технически 10-мегапикселовият сензор ще предлага по-ниска разделителна способност, но камерата ще получи по-голям диапазон на увеличение.

Това е добре дошла промяна във флагманския сгъваем модел на Samsung. В миналото настройката на камерата на серията Z Fold изоставаше от несгъваемите флагмани на Samsung от същата година. Привеждането на камерните системи в съвместими параметри има смисъл поради различни причини, включително удовлетвореност на клиентите и ефективност на веригата за доставки.

Докладът добавя, че устройството ще разполага с 10-мегапикселова селфи камера. Въпреки това не се изяснява дали това е за дисплея на капака или за камерата под дисплея вътре. Покривният дисплей вече разполага с 10-мегапикселова камера, така че би било чудесно да видите камера под дисплея с по-висока разделителна способност. 

Това са първите слухове, които научаваме за системата за камери на Galaxy Z Fold 4. Дали Samsung ще надстрои други две камери също, все още не е известно, но това го прави по-вероятно. Би било трудно да се оправдае същата система от камери на телефон за трето поколение.

В различно изтичане на информация профилът @TheGalox разкрива, че компанията има планове да подобри пантата на Galaxy Z Fold 4. Той заявява, че предстоящият Galaxy Fold 4 на Samsung ще включва дизайн с единична панта вместо дизайна с двойна панта на своите предшественици. Това трябва да направи устройството по-тънко и по-леко, като същевременно намали цената му.

Снимка: Samsung

Виж още: Чип на MediaTek неочаквано може да захранва следващия флагман на Samsung