Пълноправното навлизане на MediaTek на пазара на водещи чипове в края на миналата година ни даде Dimensity 9000. Той вече се появи на пазара, особено с Find X5 Pro на Oppo, който стартира, предлагащ както Snapdragon, така и Dimensity вариант. Ако настоящите слухове, които се разпространяват, са нещо вярно, чипсетът може скоро да бъде интегриран в един от най-големите производители на Android апарати - Samsung.

Според публикация от китайския профил It's Fat в социалната мрежа Weibo изглежда, че Samsung работи върху устройство, захранвано от MediaTek Dimensity 9000. Това не е първият път, когато чуваме това – по-рано се заговори, че Samsung е изброен сред групата производители, които ще използват чипа в бъдеще. В публикацията се споменава също, че това устройство може да се предлага с батерия от 4500 mAh и цена между 3000 и 4000 китайски юана (470-630 долара).

Първоначалният източник прави някои предположения за мистериозното устройство, като споменава, че може да бъде или Galaxy S22 FE, или предполагаем Galaxy A53 Pro. От друга страна нито едно устройство от серия A досега не е последвано от Pro ревизия – така че освен ако Samsung не смени политиката си по съществен начин, е по-вероятно такова устройство да принадлежи в друго ниво – може би като Galaxy A83 или A93. От друга страна, ако Galaxy S22 FE стартира с този чип, това ще бъде първият път, когато модел FE работи с различен чип от неговите водещи предшественици като гамата Galaxy S22, която работи с чипове Snapdragon 8 Gen 1 или Exynos 2200 в зависимост от пазара.

Вероятно е твърде рано да се правят наистина точни прогнози, като се има предвид наличната в момента информация. Но използването на чипа не би било съвсем необичайно за Samsung. Напомняме, че миналогодишният Galaxy A32 5G използва чип MediaTek Dimensity 720 навсякъде, където беше наличен, включително в САЩ. Въпреки това потребителите, които купуват този телефон, може да се радват и на производителност, тъй като той има потенциала да бъде почти толкова добър в отговарянето на критериите, колкото преките му конкуренти на Snapdragon/Exynos.

Още е рано за окончателни спекулации. Слуховете за това устройство са неясни, но е добре, че нещата ще започнат да се изясняват през следващите месеци и седмици.

Снимка: MediaTek

Виж ощеВъзможно ли е да видим скоро този уникален телефон от Samsung?