Samsung обещаха над 70 приложения за Galaxy Gear. Това стана ясно на конференция, която се проведе снощи и на която бяха представени още Galaxy Note III и Galaxy Note 10.1 – версия 2014. Няколко часа след официалното обявяване, от Samsung обявиха първите 12 приложения за Galaxy Gear.

 

Дали часовникът е красив или не – всеки може да реши за себе си, но това, което е от голяма важност са приложенията. Едно от тях e Pocket, което работи като дистанционно за версията, която е на телефона. Чрез него можете да „помолите“ телефона да прочете някоя статия на глас или да я архивира.

 

Facebook и Twitter не са обявили, че ще разработват Gear версия на приложенията си. Дори и да няма такава скоро – нотификациите ще излизат на дисплея на Galaxy Gear. „Частната социална мрежа“ Path ще бъде поддържана още от началото. Това е най-разработеното приложение до този момент – богат набор от нотификации, споделяне на снимки, местоположение и пускане на отговори под постове директно от часовника.

 

eBay e също фигурира в първите приложения. Чрез него ще можете да преглеждате съобщенията си в eBay и да се проверява статуса на аукционите. При нужда от допълнителна информация – приложението отваря по-големия си „брат“ на смартфона и разглеждането трябва да продължи чрез него.

 

RunKeeper превръща Galaxy Gear във фитнес уред, който следи времето, мястото, изминато разстояние и т.н. Сред приложенията са още Evernote, Asian messaging serive Line, Atooma, MyFitnessPal, Tripit (приложение за пътуване), Vivino Wine Scanner (чрез нея се прави снимка на бутилка вино, а приложението дава допълнителна информация), Banjo (снимки от любими музикални, спортни или новинарски емисии) и Glimpse – приложение за споделяне на местоположението. Има възможност и Snapchat да бъде пусната за официалната продажба на Galaxy Gear.