Samsung отново се е върнала на върха по продажби на смартфони през първото тримесечие на 2015 година, твърдят анализатори от Strategy Analytics.

Според тях Samsung е доставила общо 83.2 млн. смартфона през първото тримесечие, докато Apple е на второ място със своите 61.2 млн. смартфона. Нека не забравяме, че корейската фирма предлага стотици модели, а Apple само четири. 

"Samsung е доставила 83.2 млн. смартфона в световен мащаб и е завзела 24% пазарен дял през първото тримесечие на 2015. Samsung продължава да изпитва затруднения и предизвикателства в Азия и на други места, но представянето в глобален мащаб се е стабилизирало през това тримесечие, през което компанията надмина Apple и отново зае първата позиция на топ производител на смартфони по бройки. Apple е доставила 61.2 млн. смартфона в световен мащаб и е завзела 18% пазарен дял през първото тримесечие, което е увеличение с 15% спрямо първото тримесечие на 2014 година. Епълските iPhone 6 и iPhone 6 Plus модели запазват популярността си в Китай и по света", каза Нийл Мосън, изпълнителен директор на Strategy Analytics. 

На трето място е Lenovo/Motorola, която е доставила 18.8 млн. устройства, следвана от Huawei, която е успяла да достави общо 17.3 млн. смартфона. 

Прочетете: ВИДЕО: Ревю на Samsung Galaxy S6/Galaxy S6 Edge