Миналата събота ви показахме видеоклип, в който Square Trade огънаха флагманите на Samsung, HTC и Apple. Те установиха, че S6 Edge се огъва при същото налягане, при което и iPhone 6 Plus.

Но сега Samsung решиха да предложат свой официален тест за издръжливостта на S6 и S6 Edge. Корейската компания твърди, че има две неща, които трябва да бъдат разгледани по отношение на SquareTrade видеото, което показва как S6 Edge се огъва при 51 килограма налягане. Samsung твърди, че 51 кг натиск върху устройството рядко би бил оказан при нормални обстоятелства. Според компанията нормалната сила, която човек може да създаде, сядайки върху телефона си, докато той е в задния му джоб, е 30 кг.

Вътрешните тестове на Samsung показват, че Galaxy S6 и S6 Edge не се огъват дори при 36 кг натиск. Както може да видите във видеото, това налягане е достатъчно, за да се счупи сноп от пет молива наведнъж. Samsung планира да поиска от SquareTrade да направят нов стрес тест, насочен към предната и задната страна на устройствата, и да предостави резултатите пред обществеността.

 

 

Прочетете още: SquareTrade огънаха новите флагмани на Samsung, Apple и HTC