Новата кърпичка от микрофибър на Apple предизвика вълна от най-различни реакции и както обикновено Samsung не пропусна случая, за да се закачи със своя конкурент. Докато Apple продава своята кърпичка за астрономическите 19 долара, Samsung ще раздава на своите клиенти аналогочен продукт безплатно. 

Потребителите в Германия вече може да използват мобилното приложение Samsung Members, за да дадат заявка за мека кадифена почистваща кърпа за своите телефони. Били са налични поне 1000 кърпички и всички вече са раздадени.

Възможност да получат кърпичката са имали притежателите на продуктите от серията Galaxy S21, Z Flip 3, Fold 3 и Galaxy A52s.

Засега не е ясно дали Samsung ще продължи да раздава такива кърпички, а тези от Apple вече идват с огромно забавяне. Ако поръчате Apple Polishing Cloth днес, ценното парче плат ще дойде едва догодина.

Apple пусна кърпичката в сайта си след своето събитие Unleashed и предизвика много подигравки с това, че дори има списък на „съвместимите продукти“. Това означава, че технически не може да почистите стария си iPhone 4 с кърпичката.

Снимка: Apple

Виж ощеДори кърпичката на Apple струва 20 долара