5G мрежите тепърва се разгръщат и по целия свят буквално има няколко места, където може да ги ползвате и само няколко телефона, с които да го правите. Въпреки това технологичните ограничения не спират Samsung да гледа още по-напред в бъдещето, мислейки за шестото поколение мобилни мрежи – 6G.

Въпреки че всичко го очакваме рано или късно, Samsung официално потвърди, че разширява сегашния си изследователски екип по телекомуникации отвъд пределите на 5G мрежите. Под шапката на Центъра за напреднали изследвания на комуникациите, базиран в Сеул, компанията ще се занимава с още по-смели проучвания за технология, която със сигурност няма да бъде комерсиална реалност в следващите 5 - 6 години.

Освен проучванията в областта на 6G същото подразделение е ангажирано още с изследвания по изкуствен интелект и роботика. Нормално е компания от калибъра на Samsung да гледа толкова напред, защото конкуренцията в технологичния бизнес става все по-жестока и никога не е твърде рано да се търси още по-ново и привличащо потребителското внимание решение.

Все пак заредете се с голяма доза търпение, защото ще са необходими доста години, преди следващото поколение мобилни мрежи да заработи масово. Всъщност дори за цялостното разпространение на 5G стандарта ще трябват поне още няколко години. Независимо от това ходът има дълбока логика – тъй като Huawei стартира най-успешно в 5G мрежата, ако Samsung вземе ранен старт за 6G технологията и разшири влиянието си достатъчно преди нейната поява, южнокорейската компания ще може наистина да направи следващия стандарт „свой“.

Виж още: В AnTuTu през май има ZTE nubia Red Magic 3 и всички останали

Тагове: