Samsung ще обяви смартфон с огънат дисплей. Това ще стане през месец октомври. Информацията бе обявена от D.J. Lee, ръководител отдел Маркетинг, цитиран от Ройтерс. От компанията не разкриха допълнителна информация. Не е ясно, какво точно има предвид Lee под „огънат дисплей“ - дали става въпрос за телефон с огъващ се дисплей, за който се носят слухове от доста време. Samsung бяха първите, които показаха огъващ се AMOLED дисплей. Това стана още през 2011 г. на CES.

 

Ако компанията представи огънат дисплей, тогава е възможно той да бъде огънат по вертикал – за това загатва патент, разкрит през месец май.

 

 

Според Asian Daily от Samsung ще произведат лимитирана версия на Galaxy Note 3, която ще използва „огъващ“ се дисплей. Според новинарския сайт телефонът ще се нарича Galaxy Note 3 Active - ще бъде водоустойчив, но не удароустойчив. Дали тези думи са истина или не? Добрата новина е, че няма да чакаме твърде много, за да разберем – телефонът трябва да бъде обявен в предстоящия месец. Не отдавна имаше информация, че и от Apple правят тестове с огъващ се дисплей. Тяхната идея е да го използват за умен часовник.

 

Корейската компания обяви още една интересна информация и тя е свързана с камерата - нова, модерна пикселова технология за CMOS сензори. Тя ще направи снимките по-чисти и с по-високо качество. Технологията Isocell увеличава сетивността на сензора към светлина и оптимизира пропускливостта на електрони, което ще увеличи наситеността на цветовете и остротата на снимките – дори при ниски нива на светлина.

 

Технологията ще се използва във високия клас устройства на компанията. Качеството на сензора се определя от количеството светлина, което се улавя от отделен пиксел. Isocell технологията намалява големината на пикселите, за да увеличи качеството, но без да надува размера на самата камерата. Технологията, която все още очаква патентно одобрение, подобрява светлинната ефективност с 30%.

Тагове: