Samsung търси начини да внедри изкуствен интелект в своите смартфони. В докладите по-рано през годината се споменаваше как Samsung е предизвикал паника в Google само защото е искал да премине от търсене в Google към Microsoft Bing за своите функции с изкуствен интелект. По-късно Samsung се отказа от тази идея и остана с Google Search. Изглежда обаче, че компанията все още се надява да предостави AI на своите клиенти под някакъв формат, тъй като открихме улики, които сочат към интеграция на ChatGPT в приложението Samsung Internet Browser.

Подробен анализ на APK файл помага да се предвидят функциите, които може да се появят в услугата в бъдеще, въз основа на кода в процес на разработка. Възможно е обаче такива прогнозирани функции да не бъдат включени в публичната версия.

Samsung Internet Browser v22.0.0.54 включва код, който предполага, че Samsung иска да интегрира ChatGPT в браузъра под някаква форма.

Редовете код предполагат, че интеграцията на ChatGPT в рамките на Samsung Internet Browser може да бъде експериментална функция на Labs. Предполагаме, че браузърът би могъл да улесни потребителите да изпълняват заявки в ChatGPT, без да е необходимо да преминават към уебсайта на ChatGPT. Има място за настройки на ChatGPT и друго място за избор на модела на ChatGPT.

За съжаление все още не успяхме да открием допълнителни функции в приложението, така че предстои да разберем дали точно това ще се различава от обикновеното посещение на ChatGPT през браузъра. Предполагаме, че потребителите биха могли да задействат ChatGPT върху съществуващи уеб страници, за да генерират резюме на страницата, което би могло да се превърне в добра функция за подчертаване на браузъра.

В момента интеграцията на ChatGPT не е налична в приложението Samsung Internet Browser. За браузъра са налични плъгини от трети страни, които осигуряват достъп и функционалност на ChatGPT, но те не могат да бъдат приравнени към интеграция от първа страна.

Имайте предвид, че интернет браузърът на Samsung е предварително инсталиран на смартфоните и таблетите Samsung Galaxy.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете