Ако се надявате да купите или продадете някакво особено провокативно съдържание през eBay, това ще стане невъзможно съвсем скоро. Считано от 15 юни, eBay ще забрани продажбите на повечето видове сексуално съдържание.

Сама по себе си дефиницията на това, какво представлява явното сексуално съдържание, е доста разтеглива, но в случая с eBay ситото е доста гъсто. Правилата на онлайн пазара дефинират голотата като „показване на всяка една част от мъжките и женските полови органи или гърдите на жената“. Освен това всякакво съдържание, което представя хора в сексуален контакт или дейност, също влиза в рамките на забраната. На практика така формулираните ограничения ще забранят продажбата на аниме, хентай комикси, книги, игрални и анимационни филми и видеоигри.

Сегашната формулировка би забранила продажбата на Game of Thrones, както и на филми като Blue's The Warmest Сolour или комикс колекцията Lost Girls на Алан Мур. От друга страна еротичните романи са в безопасност, защото изображенията, а не думите са проблемът. eBay ще направи изключения за Playboy, Playgirl и Penthouse, тъй като артистичната еротика е в раздела за изкуство. Продажбата на секс играчки в опаковани кутии също ще бъде разрешена, стига на опаковката да няма проблемни изображения.

Така, считано от 15 юни, разделът Everything else>Adult only вече няма да бъде наличен, нови обяви в него няма да се публикуват, а изтичащите няма да се подновяват.

Снимка: Flickr

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)