Вие сте от типа слушатели на музика, които с радост ще платят повече за комплект слушалки, отколкото за хубав компютър? Ако е така, Sony има MP3 плейъри точно за вас. Компанията пусна два ултрависок клас Walkman MP3 плейъра, насочени точно към аудиофилите.

Главното предложение струва 3700 долара и се нарича NW-WM1ZM2, като съчетава цифров усилвател S-Master HX с „фино настроени“ кондензатори, дебел Kimber Kable (за свързване на усилвателя към жака за слушалки) и безкислородно медно шаси с 99.99 процента чисто златно покритие - всички от които се предполага, че допринасят за „чист и експанзивен“ звук. Дори спойката включва злато, за което се твърди, че засилва локализацията на звука и разширява звуковата сцена.

Можете също така да очаквате по-практични подобрения от базирания на Android плейър, включително по-голям 5-инчов (и накрая 720p) дисплей, по-голямо захранване и подобрен алгоритъм за увеличаване на звука с качество на CD (16-битов, 44/48 kHz). Ще получите 256 GB разширяемо хранилище за вашите мелодии, WiFi поточно предаване, USB-C порт и 40 часа живот на батерията, когато възпроизвеждате 96 kHz FLAC аудио. ZM2 поддържа до 32-битово, 384 kHz аудио във формати като MQA и WAV, така че е по-вероятно да бъдете ограничени от качеството на колекцията си, отколкото от хардуера.

Не се притеснявайте, ако удоволствието ви се струва прекомерно скъпо, тъй като има и модел с по-ниска цена... относително казано. NW-WM1AM2 за 1400 долара (показан вдясно) предлага голяма част от основната функционалност на ZM2, но в корпус от алуминиева сплав със „само“ меден кабел с ниско съпротивление без кислород. Ще трябва да се задоволите и със 128 GB разширяемо пространство.

И двата модела Walkman са налични сега. Както при много устройства, насочени към аудиофилите, остава въпросът дали екзотичните компоненти и материали ще бъдат забележими във вашето слушане. Освен това сте ограничени от най-ниския общ знаменател във вашата настройка. Дори ако слушате песни, които могат да се възползват от дизайна (24-битовата, 192 kHz без загуба на висока разделителна способност музика на Apple Music изведнъж изглежда скромна), ще трябва да намерите слушалки или високоговорители, които са подходящи за работата. И двата плейъра са насочени главно към богатите фенове на музиката, решени да увеличат максимално прецизността на звука, дори и да не чуят разликата.

Снимка: Sony

Виж още: Тези два Walkman-а с Android на Sony са на цена само за фенове на чистия звук

 

Тагове: