Мечтали ли сте някога за преносимо устройство, което може да възпроизвежда музика и само музика? Устройство с пълноцветен сензорен екран, свързано безжично към мрежата и възпроизвеждащо най-доброто качество, което можете да си представите? Е, не мечтайте повече, тъй като Sony предлага бъдещето – или може би миналото – на MP3 плейърите, като комбинира тези фактори в едно устройство, всичко това за не толкова ниска цена.

Sony обяви своята нова серия Signature NW-WM1ZM2 Walkman на цена от внушителните 4200 долара заедно с модел от начално ниво (NW-WM1AM2) само за някакви 1600 долара. Ако не можете да изчакате до април, за да се сдобиете с такъв, все още можете да намерите оригиналния модел от 2016 г. само за 3200 долара – истинска оферта, ако се замислите.

Като оставим настрана сарказма, тези Walkman-и (или Walkmen?) са впечатляващи инженерни произведения и може да са задължителни за вас, ако сте аудиофил. Те със сигурност са популярни сред подходящата аудитория – оригиналните модели вече са разпродадени в магазина на Sony в САЩ.

И така, какво прави тези джаджи толкова уникални? От една страна, тяхната конструкция има много общо със скъпата цена. Шасито е направено или от позлатена безкислородна мед, която осигурява по-добро заземяване, или от алуминий, който изолира от външни електрически смущения, като и двете уж подобряват качеството на звука по свой собствен начин. Основната платка е направена така, че цифровите и аналоговите компоненти са разделени: дизайн, предназначен да намали смущенията между компонентите. Цифровите компоненти са допълнително изолирани от шасито чрез допълнителен позлатен OFC блок. Дори специфичната безоловна и златна спойка, която Sony използва, е луксозна.

И двата Walkman модела използват собствен цифров усилвател, специално създаден за устройства от висок клас на Sony, който харчи по-малко енергия от традиционните усилватели и произвежда по-висока резолюция на звука. Заедно със своя усилвател Sony също използва своя алгоритъм DSEE Ultimate AI за повишаване на качеството на звука в реално време. Sony твърди, че може да повиши 44.1 kHz/16-битов звук (качество на CD запис) до 192 kHz/32 бита. Като капак и двата Walkman-а ви дават това, което повечето производители не правят със своите музикални плейъри: 10-лентов еквалайзер, за да можете да получите звука, който искате.

Устройствата работят с Android 11 и поддържат Wi-Fi и Bluetooth функционалност. Те имат двойни балансирани и небалансирани жакове за слушалки и USB-C връзка за зареждане и бърз трансфер на данни.


Снимка: Sony

Виж още: Новият смарт часовник на Louis Vuitton е експлозия от светлини (ВИДЕО)