Слефи манията заляла света накара много OEM производители да изравнят възможностите на основните и предни камери в смартфоните и таблетите. Apple не попада сред тези OEM производители, защото досегашните фронтални камери в iPhone и iPad предоставят просто базова функционалност за провеждане на видео разговор , чрез само 1,2MP сензор. Но това изглежда ще се промени с новите устройства, които ще видим тази есен.

Според софтиерния разработчик Хамза Суд, в кода на iOS 9 има данни, че бъдещите iPhone и iPad модели ще имат светкавица до предната камера, както и възможност за запис на видео с 1080p качество и запис на видео с бавни обороти с 240fps и 720p. Суд посочва също, че в кода се вижда, че iOS устройствата ще могат да правят панорами с помощта на предната камера.

"Ще правим по-големи, по-ярки и по-широки селфита с новите iPhone и iPad модели", твърди разработчика.

Няма никаква гаранция, разбира се, че това, което твърди Суд ще се случи действително, но това не е лошо предположение. Преди две години, Суд беше забелязал, че в iOS бета кодa има информация за сензор за пръстови отпечатъци и два месеца по-късно Touch ID се появи в iPhone 5S. Почти по същото време, Суд също идентифицира препратки към видео на забавен каданс, чрез задната камера на iPhone - това също се появи в iPhone 5S.

 

Прочетете още: Качеството на стриймваната музика в Apple Music ще бъде с 256kbps 

Тагове: