Маркетинговата компания counterpoint обяви своята класация Trust Rankings за производителите на смартфони, която е базирана на четири елемента: бързи ъпдейти на софтуера, пачове по сигурността, качество на изработка и доколко даден апарат се препоръчва за корпоративни цели.

Интересно е, че на върха на класацията застава марката Nokia, собственост на HMD Global, която получава високи оценки за навременните ъпдейти на операционната система и пачовете по сигурността. Освен това телефоните Nokia получават похвала за издръжливост над средната за пазара.

Най-напред всички актуални модели Nokiа вече вървят с Android 10, като единственият друг производител, който може да се похвaли, че всичките му телефони са с най-новата версия на Android, e OnePlus. Китайците обаче имат седем телефона на пазара, докато имаме 20 модела Nokia.

Samsung също се представя добре в тази насока, като 89 процента от актуалните galaxy модели вече ползват Android 10. Realme e на четвърто място със 73 процента, следван от китайските гиганти Huawei и Xiaomi.

Пак най-много телефони с марката Nokia се препоръчват за корпоративни комуникации, защото всички те получават месечни пачове по сигурността. 90 процента от поддържаните устройства на ОnePlus също получават месечни пачове. Апаратите Nokia получават точки за физическа здравина и издръжливост на износване.

Състоянието на софтуера и хардуера на телефоните е важно и данните на Counterpoint сочат, че хората се придържат по-дълго към своите апарати, отколкото преди – средният цикъл на един телефон е вече 30 месеца.

Снимка: shutterstock

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Тагове: