HTC като цяло е извън бизнеса с Android и вместо това се фокусира най-вече върху своя хардуер за виртуална реалност и установяването на подобен на метавселена Viveverse. Това обаче не пречи на традицията HTC да пуска от време на време ново Android устройство, било то Desire 21 Pro през 2021 г. или наследника от миналия месец Desire 22 Pro. Сега компанията разкри друго устройство - таблет, наречен HTC A101, с поддръжка на Android 11.

HTC A101 идва с масивни рамки около дисплея, но цялостно предлага сравнително скучен дизайн. Спецификациите също не са спиращи дъха: процесорът е Unisoc SCT618, съчетан с 8 GB RAM и 128 GB памет, разширяема чрез microSD. Дисплеят е 10.1-инчов Full HD LCD панел, придружен от 5 MP предна камера в рамката. На гърба можете да намерите 16 MP основна камера, съчетана с 2 MP вторична. Едно от ключовите допълнения тук вероятно е 3.5 мм жак за слушалки, въпреки че той все още е по-широко достъпен за таблети, отколкото за телефони като цяло. Що се отнася до свързаността, HTC A101 има Bluetooth 5.0 и Wi-Fi ac на борда, както и LTE чрез нано SIM слот. Батерията е с капацитет 7000 mAh.

Докато Google работи усилено върху подобряването на своя Android интерфейс за таблети и други устройства с голям екран със скорошни версии като Android 12L и Android 13, HTC необяснимо реши да достави A101 с Android 11 от 2020 г. Въпреки че е възможно компанията да е добавила фокусирани върху таблета собствени подобрения, това все още изглежда като ненужно пропусната възможност.

За разлика от Desire 22 Pro, A101 не се представя като някакво метавселена устройство, за което да говорим, като дори брандирането на Viveverse остава напълно неспоменато на продуктовата страница. В текущата гама на HTC, фокусирана върху крипто и метавселената, A101 изглежда като странна алтернатива, която всъщност не предлага никаква стойност нито за клиентите, нито за портфолиото на HTC.

Таблетът е обявен само за Африка и Русия, където се продава като A100, а не като A101, но изглежда иначе е идентичен. Африканските цени все още не са разкрити, но в Русия A100 струва 20 990 рубли, което е приблизително 350 долара. Вероятно е по-добре да проверите една от многобройните други страхотни опции на пазара за таблети с Android.

Снимка: HTC

Виж още: НТС телефонът за метавселената е толкова безсмислен, колкото очаквахме