HTC потвърди по-рано тази година, че планира да пусне „телефон за метавселена“, привидно фокусиран върху приложения за разширена и виртуална реалност. Устройството беше забавено поради ограничения във веригата за доставки, но изглежда, че компанията най-накрая е готова за стартирането му.

Тайванската компания обяви събитие „Влезте в бъдещето“ на 28 юни на своите страници във Facebook и Twitter, допълнено с марката Viverse. Viverse е екосистемата на HTC от AR/VR/XR продукти и услуги.

HTC не потвърди изрично, че това е премиерата на смартфон, но придружаващият постер наистина препраща към смартфон. Можем дори да различим бутони за сила на звука от дясната страна, вдлъбнатина (вероятно за скенер за пръстови отпечатъци) отляво и това, което може да е 3.5 мм порт в горната част.

Все още няма информация за спецификациите, въпреки че фокусираният върху блокчейн телефон Exodus 1 от 2018 г. беше водещо предложение от флагманско ниво. Това устройство предлагаше Snapdragon 845 SoC, QHD+ LCD екран и рейтинг IP68. Така че се надяваме, че ще видим подобно първокласно предложение с новото устройство.

Новият смартфон вероятно ще бъде зареден с приложенията Vive VR и AR на HTC, като се има предвид марката Viverse. Така че тези, които бяха обезпокоени от това, че Google и Samsung изоставиха усилията си за мобилна VR среда, може да искат да проверят отново какво им готви НТС на 28 юни.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото