След тригодишно предупреждение краят на Adobe Flash вече е официален. Поради това компанията силно препоръчва на потребителите да премахнат платформата от своите компютри незабавно. Adobe официално спира поддръжката на Flash от 1 януари 2021 г. и след две седмици ще блокира всичкото Flash съдържание, което няма да работи във Flash Player. 

Програмата за деинсталиране на Flash Player се изпълнява на двете версии, 64-битова и 32-битова, на операционните системи Windows и е налична на сайта на Adobe.

Запазете файла на местоположение, където лесно можете да го намерите, след като рестартирате компютъра си. Щракнете два пъти върху иконата на програмата за деинсталиране, която изтеглихте на компютъра и следвайте подканващите съобщения. Щракнете върху „Да“, ако видите съобщението „Искате ли да разрешите на тази програма да прави промени в този компютър?“.

•  Изтрийте файловете и папките на Flash Player.

1. Изберете „Старт“ > „Изпълни“.

2. Копирайте и поставете следното и щракнете върху ОК. C:\Windows\system32\Macromed\Flash         

3. Изтрийте всички файлове в тази папка.

4. Следвайте горните стъпки за следното:

C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash%appdata%\Adobe\Flash Player

Ако работите на Мас, следвайте тези инструкции:

1. Най-напред отворете System Preferences>Flash Player и кликнете на раздела Advances в горния десен ъгъл, след което изберете Deauthorize This Computer.

2. След това отворете Finder прозорец, изберете Applications и отворете Utilities.

3. Oтворете Adobe Flash Player Install Management и кликнете на Uninstall. Ще получите потвърждение, че програмата е премахната успешно. Алтернативно може да използвате външно приложение като Clean My Mac или Sensei, за да откриете и премахнете допълнителни Flash файлове, но официалният инструмент на Adobe Flash би трябвало да е достатъчен.

В края на процеса браузърът Safari ще се отвори и ще видите благодарствено съобщение от Adobe, с което компанията изпраща стандарта в миналото.

Снимка: 9to5mac

 

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5

 

 

Тагове: