Извън конкретни пазари като САЩ серията Xiaomi 12 е сред най-добрите телефони с Android, които можете да закупите, но тяхната ограничена наличност е голям проблем. Въпреки че е относително скромно надграждане спрямо своя предшественик, Xiaomi 12 Pro беше солиден водещ телефон. Xiaomi 12S Ultra със своята масивна 50 MP 1-инчова камера Leica постави нови стандарти за изображения, но се предлага само в Китай. Сега Xiaomi се подготвя да обяви следващата си премиум гама смартфони с фокус върху производителността на камерата: серията Xiaomi 12T. И за разлика от последните флагмани серията 12T ще стартира глобално, вместо да бъде ограничена до Китай.

Xiaomi насрочи глобално събитие Make Moments Mega за 4 октомври в 20:00 ч. Компанията потвърждава обявяването на серията Xiaomi 12T заедно с други продукти на събитието. Слуховете предполагат, че 12T ще бъде първият смартфон на китайската компания, който разполага с 200 MP камера. Той трябва да използва същия сензор ISOCELL HP1, който Motorola използва на Moto X30 Pro. Слуховете говорят за този телефон поне от ноември 2021 г.

Други спецификации на телефона не са известни на този етап, но като се има предвид, че ще бъде премиум устройство, той трябва да се захранва от чипа Snapdragon 8+ Gen 1 на Qualcomm. Супер бързото зареждане трябва да бъде друг акцент на телефона, подобно на други скорошни телефони на Xiaomi. Освен водещ телефон с 200 MP камера Xiaomi може да пусне друг обикновен вариант на телефона с леко намалени спецификации и по-ниска цена.

Xiaomi също така разкри, че е доставила над 1.8 милиона единици от серията Xiaomi 11T в Западна Европа до август тази година. Това не е малко, като се има предвид силната конкуренция на водещите телефони Samsung Galaxy в региона.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple взе от Xiaomi тези по-малко известни функции за своя iPhone 14